Informatie voor (nieuwe) leden

Lid worden

Wanneer je lid wil worden van onze club, vul dan hier het formulier in. De ledenadministratie krijgt dan meteen de goede gegevens binnen en zal zorgen voor jouw inschrijving bij de KNLTB.

Door de inschrijving bij de KNLTB, krijg je

 • Een bondsnummer en een clublidnummer.
  Hiermee kun je de KNLTB Clubapp te activeren. Deze Clubapp kun je vinden op de gebruikelijke manier in je store. Via de “wachtwoordvergetenfunctie” kun je met het bonds- of clubnummer toegang krijgen tot de app. Via de app kun je een baan reserveren en ontvang je automatisch meldingen van de club (nieuws).
 • Een ledenpas
  Na ontvangst zorgt de ledenadministratie voor autorisatie van die pas, zodat je het tennispark op kan. Senioren kunnen er ook mee de kantine. De ledenadministratie zorgt er voor jij als nieuw lid de werkende pas in je bezit krijgt.

Let op, niet ingeschreven bij KNLTB betekent:

- Niet via KNLTB verzekerd
- Niet deel kunnen nemen aan KNLTB toernooien en competities
- Geen ledenpas ontvangen

 

Minderjarigen

Indien je jezelf als minderjarige wilt inschrijven, dien je hiertoe schriftelijk toestemming van je ouder of voogd te hebben.

Kinderen mogen lid worden in het jaar dat ze vijf worden.

 

Stilzwijgend verlenging lidmaatschap en betalen contributie

Ieders lidmaatschap wordt jaarlijks op 1 januari met één jaar verlengd, tenzij je op tijd opzegt (zie hieronder). Na aanmelding wordt via automatische incasso het verschuldigde contributiebedrag geïncasseerd.

 

Opzeggen lidmaatschap

Het lidmaatschap van T.C. Weert-Oost kan worden opgezegd m.i.v. een nieuw kalenderjaar. Tussentijds opzeggen is wel mogelijk maar leidt niet tot het restitueren van reeds betaalde contributie en/of bardienstbijdrage.
Het lidmaatschap dient (per e-mail of brief) vóór 1 januari te worden opgezegd via e-mail bij de ledenadministratie van T.C. Weert-Oost: [email protected]. Let op: je uitschrijving is pas definitief als je een bevestiging hebt ontvangen.

Zeg je je lidmaatschap pas na 1 januari op, maar voor 1 april? Dan worden de reeds gemaakte kosten zijnde € 20,- (voor kosten KNLTB: pasje en administratiekosten) in rekening gebracht. Daarna ben je verplicht tot contributiebetaling van het (eerstvolgende) lopende kwartaal. 

Let op: opzeggen van de trainingen via TML betekent geen automatische stopzetting van het lidmaatschap, dit dien je apart door te geven aan de ledenadministratie.

 

Opzeggen nieuwsbrief

Naast reguliere emails ontvang je ook regelmatig onze Tiebreak nieuwsbrief als lid van TC Weert Oost. Onderaan elke nieuwsbrief kun je je voorkeuren wijzigen of afmelden van deze verzendlijst. Dit dien je zelf te doen en staat los van opzeggen van het lidmaatschap en de email die verstuurd is vanuit ons club systeem.

 

Trainingen

Heb je tevens vragen of interesse voor tennis lessen, kijk dan op onze trainingen pagina.

 

Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA) certificaat

Ieder lid van 18 jaar of ouder van onze vereniging moet een Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA) certificaat behalen. We volgen hiermee het beleid dat andere verenigingen binnen en buiten Weert ook toepassen. Het maakt het makkelijker voor ons als bestuur en vereniging om te voldoen aan de wettelijke eisen.

 • Wettelijk verplicht en er wordt op gehandhaafd door de gemeente
  Iedereen die een alcoholhoudend drankje schenkt of nuttigt in onze kantine is wettelijk verplicht in het bezit te zijn van een Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA) certificaat. Er wordt door de gemeente op regelmatige basis gecontroleerd. Indien wij als vereniging hier niet aan voldoen, wordt onze Alcohol(wet)vergunning ingetrokken. Daarnaast kun jijzelf een boete krijgen, omdat je niet voldoet aan de wet. Dat willen we natuurlijk niet.
 • Hoe haal je dit certificaat?
  Dat is eigenlijk vrij gemakkelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het kost je alleen ongeveer 30 minuten van je tijd. Je kunt dit certificaat online behalen. Gewoon op de computer of je smartphone thuis. Eerst volg je een korte e-learning, waarin je krijgt uitgelegd wat je moet weten als je alcohol schenkt in een horecagelegenheid. Vervolgens krijg je een korte toets. Als je deze toets hebt gehaald, krijg je je certificaat via email toegestuurd.
  Je kunt de IVA e-learning en toets doen via:
  https://verantwoordalcoholverkopen.nl/sport

Heb je het certificaat behaald of ben je al in het bezit van het certificaat Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA)? Stuur dan een digitale kopie (PDF) naar [email protected]

Lukt het je niet of heb je hulp nodig, dan laat ons dat gerust weten.

 

Adreswijzigingen

Wijzigingen in adres of telefoonnummer kun je doorgeven via e-mail naar [email protected]
Vermeld dan graag je KNLTB-nummer.

 

Toestemming verwerken persoonsgegevens

Er zijn verschillende doeleinden waarvoor de T.C. Weert-Oost uw persoonsgegevens verzamelt en verwerkt.
Wanneer u een lidmaatschap afsluit, geeft u tevens toestemming voor de verwerking van u persoonsgegevens:
Voor de verwerking van de ledenadministratie en incasseren van de contributie- en trainingsgelden;

 • Om leden te informeren en uitnodigen voor activiteiten/bijeenkomsten;
 • Om leden/bezoekers op de hoogte te houden, rechtstreeks maar ook bijvoorbeeld door campagnes via social media.

Op het inschrijfformulier verwijzen wij u naar ons privacybeleid op deze site.

 

KNLTB Club App

 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 495 537 529

TC Weert-Oost

Kaaskampweg 5
6004 RT Weert

KVK-nummer

40176156