Instructie oranje (zondagochtend)

Speelschema Oranje bij KNLTB (?-? jaar)

De speeltijd duurt ca. 2,5 uur excl. warming-up en pauze. 

 

Direct naar MijnKNLTB (toernooi.nl), hier vind je onder andere de speeldata, de wedstrijdbulletins en andere belangrijke documentatie omtrent de competities.

 

Algemene uitleg

 • Er wordt gespeeld op ¾ baan met oranje ballen.
 • Duur van speeldag is ca 2,5 uur excl. warming–up en pauze.
 • Er worden enkel- en dubbelpartijen gespeeld.
 • Wie als eerste 4 games (telling: 15-0, 15-15, 30-15 etc.) heeft, wint de wedstrijd. Bij 3-3 speel je een beslissende game (geen tiebreak). Je speelt met het Beslissend Punt Systeem: bij 40-40 levert het winnende punt de game op.
 • Serveren (boven- of onderhands) gaat om de beurt en de bal mag niet eerst stuiten. Je hebt twee servicepogingen. Bij 40-40 beslist de ontvanger vanaf welke kant de serveerder de bal in het spel brengt.
 • Coördinator jeugdcompetitie is aanwezig op de competitiedag thuis.

 

Wedstrijddag thuis  

Versnaperingen (1 persoon)

 1. Kopen van versnapering voor ca. 20 kinderen. Kosten liggen rond max eur 20,00.
  Voorbeeld (probeer het gezond te houden)
  • 2 doosjes druiven, 7 appels in stukjes snijden
  • blokjes kaas en snoeptomaatjes
  • ranja
  • eigen ideeën
 2. In pauze versnapering verstrekken. Aan het einde van wedstrijddag weer alles opruimen.
 3. Kosten declareren bij de penningmeester ([email protected]) door mailtje te sturen met de datum van de speeldag, de kosten, je rekeningnummer, bonnetje als bijlage toevoegen.

Op en naast de baan (2 personen)

 1. Klaar zetten van de materialen 30 minuten voor aanvang van de speeldag. Materialen liggen in tuinhuisje. Sleutel hangt in berging naast bar. - baan 1, 2, 3, 5 en 6 gebruiken - op elke baan tussen servicelijn en baselijn een wit lint neerleggen. Voldoende linten voor 4 banen in ronde zwarte tas. Voor de 5e baan gele flapjes gebruiken (liggen in de winkelkarretjes). - per baan 4 oranje ballen neerleggen 5.          
 2. Begeleiden tijdens de wedstrijden - kinderen enthousiasmeren - vragen van kinderen beantwoorden - waar nodig meetellen - Opruimen van de materialen aan het einde van de wedstrijden
 3. Uitslagen - Kinderen geven na elke wedstrijd de uitslag door aan de coördinator jeugdcompetitie. Zij voert ze direct in op de website.

Draaien van de bardienst bij thuiswedstrijd (1 persoon)

 1. Ben je zelf lid van TC Weert Oost dan kun je je bardienst draaien tijdens een speeldag van oranje. Inschrijven via onze website.

       

Wedstrijddag uit

Vervoer (2 personen of ieder voor zich)

 1. Zorgen voor vervoer naar de club waar de uitwedstrijd plaats vindt. Dit afstemmen met de andere ouders en kinderen meenemen in de auto  

Teamcaptain (1 van de personen die rijdt)

 1. Fungeren als teamcaptain namens TC Weert Oost bij de andere club: ervoor zorgen dat alle kinderen zich melden bij de aanmeldtafel. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 495 537 529

TC Weert-Oost

Kaaskampweg 5
6004 RT Weert

KVK-nummer

40176156