Kom je een keertje pickleball-en?

18 november 2022


Ik hoor het je inderdaad al denken… kom ik een keertje Pikkelewat? Ehhh…  

Nou, pickleball is de snelstgroeiende sport en een echte rage in Amerika en Canada. Daar waar in Europa padel de “racketmarkt” verovert, is dat pickleball aan de andere kant van de oceaan. Er zijn al meer dan 5 miljoen Amerikanen die de sport beoefenen! Maar daar niet alleen, ook Europa heeft deze nieuwe sport ontdekt, waar ze snel populair wordt naast tennis en padel. De reden? Het is voor clubs een kleinere investering, ze is toegankelijker, kan buiten en binnen gespeeld worden, je kan enkelen en dubbelen, en ze is bedoeld voor alle leeftijden.  

Pickleball wordt omschreven als een combinatie van tennis, badminton, en tafeltennis. Het wordt met een paddle en plastic ballen gespeeld op een veld zo groot als een badmintonveld. Het gaat te ver om hier uit te leggen, maar bekijk onderstaand filmpje maar eens of google zelf. Ook de link naar het artikel is interessant.

Video: What is pickleball?

Artikel:  Volkskrant artikel  

Ook bij TC Weert-Oost willen we kennis maken met pickleball. Inmiddels hebben we een set aangeschaft en zullen we in de winterperiode een aantal keren een zaaltje huren. Ideaal tijdens de koude en natte avonden. Wil je ook een keer komen proberen, meld je dan zo snel mogelijk aan via [email protected]. Wij inventariseren dan de aanmeldingen en maken een speelschema. Ook eventuele vragen kunnen aan dit adres gericht worden.  

Tot slot, doen we dan niks meer aan padel? Jawel, deze discussie loopt in de samenwerking tussen de Weerter clubs en de gemeente. Zo gauw hier meer nieuws is delen we deze natuurlijk. Met pickleball houden we alle opties open, maar maken nu een eerste stap!  

Met vriendelijke groet,  
Han Beuten
Namens bestuur TCWO 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 495 537 529

TC Weert-Oost

Kaaskampweg 5
6004 RT Weert

KVK-nummer

40176156